Ramon Brugman | Kameraadschap in Crossfit

Kameraadschap maakt CrossFit sterk. Je hebt waarschijnlijk zelf ook ervaren dat de vriendschappelijke concurrentie tijdens een WOD, er voor zorgt dat je nét wat dieper gaat dan wanneer je alleen traint. Daarnaast creëert samen trainen een band die verder rijkt dan de muren van je CrossFit Box. Mr. Eiwit laat het woord vandaag over aan Ramon Brugman, vaste gast bij CrossFit aan ’t IJ, een jongen met het hart op de juiste plaats en een waardevolle aanvulling op het kameraadschap in CrossFit.

Ramon aan het woord:

“Mijn naam is Ramon Brugman, 26 jaar. In het voorjaar van 2016 begon ik met CrossFit trainingen. Jaren van atletiek-, basketbal- en krachttraining vormden een hiervoor een goede basis. Na atletiek en basketbal begon ik rond mijn 18e met krachttraining. Dit was voor mij niet vreemd, want ik groeide op tussen de barbells en dumbells op zolder, waar mijn vader een krachthonk had gebouwd.

Na 4 jaar “Pumping Iron” maakte ik kennis met CrossFit, een compleet andere stijl van krachttraining. Wat mij direct aansprak was het wedstrijdelement en het groepsgevoel, hetgeen ik bij krachttraining heel erg miste. 

Mijn gedrevenheid is bij CrossFit niet anders. Ik stort mij vol op deze sport en tot mijn verbazing en voldoening mocht ik mij na een klein jaar al meten tegen de toppers van Nederland op de Amsterdam Throwdown. Hier eindigde ik, tegen mijn verwachtingen, op de 21e plaats. (van de 600 elite mannen). Dit jaar heb ik meegedaan met de Tiglon waar ik mij voor beide dagen kwalificeerde.

Zoals ik zei, ben ik enorm gedreven en zeer competitief. Maar ik zie na al die jaren in dat ik het trainen met vrienden (en zo nu en dan met mijn vader) het mooiste vind van de sport. Samen beter worden, elkaar helpen naar een hoger niveau en daarbij enorm veel plezier hebben is voor mij het allerbelangrijkste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mr. Eiwit Crossfit Team

Sinds dit jaar ben ik samen met vrienden opgenomen in de Mr. Eiwit familie. Ik ben een voorstander van plantaardige voeding en supplementen. Dit is in mijn ogen milieuvriendelijker, gezonder en mijn lichaam reageert hier beter op dan Whey producten. GreenFit is dan ook mijn persoonlijke favoriet en dan voornamelijk de Chocolade variant. Naast GreenFit neem ik ook nog graag een scoopy BCAA en Creatine erbij. Zeer tevreden met de producten en gewoon een heel fijne relatie met de organisatie!”