• Jordi van Loon
  • Wielrenner

Jordi van Loon is 21 jaar en zijn passie is wielrennen. Momenteel rijdt hij bij Destil-Parkhotel Valkenburg Continental Cyclingteam. Op zijn 7e jaar stapte hij op de fiets bij de jeugd in categerie 1 en sindsdien is hij verkocht aan de sport. Hij begon met wielrennen omdat zijn vader (Anjo van Loon) vroeger prof is geweest bij Panasonic-Isostar Professional Cyclingteam. Vanaf de jeugd tot aan de beloften (zijn huidige categorie) doet hij aan wielrennen en rijdt daarom nu voor het 3e jaar op rij binnen een continentale ploeg.

'Mijn doel is om dit jaar de aansluiting met de top op nationaal en internationaal niveau definitief te vinden.'

Daarnaast heeft hij de ambitie om genoeg resultaten te behalen zodat hij uiteindelijk door kan stromen naar de profs. Zijn specialiteiten in het wielrennen liggen op heuvelachtig terrein en middelgebergte.

Jordi leeft écht voor de sport en luistert goed naar zijn lichaam. Hij vindt het belangrijk om zijn lichaam goed te verzorgen. 7 dagen per week trainen is voor Jordi geen uitzondering. Daarom is het belangrijk om zijn lichaam met de juiste voeding en supplementen te voorzien. Hij kiest voor duurzame en plantaardige producten die het lichaam ondersteunen in zijn trainingen en de doelstellingen die hij voor zichzelf heeft gesteld.